Door op "accepteren" te klikken ga je ermee akkoord dat je cookies worden opgeslagen. Dit optimaliseert jouw ervaring, de site analyse en onze marketing doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie
7
August
2023

7s-model

Voer je DNA overal door met het 7S-model

Hoe zorg je ervoor dat het DNA van jouw bedrijf voelbaar is in alle onderdelen van de organisatie? Hoe regel je dat de normen en waarden die jij en je medewerkers voelen, ook merkbaar zijn voor de klant? Door het effectief inzetten van het 7S-model van McKinsey.

Wat is de gedeelde waarde van jouw organisatie?

Het 7S-model geeft de belangrijkste interne elementen van een organisatie en de relaties daartussen weer. De verbindende factor tussen al die elementen is de gedeelde waarde van de organisatie: het DNA dus. Voor een evenwichtige organisatie moet dan DNA voelbaar zijn in de zes andere elementen van het model: in de strategie, structuur, systemen, staff, skills en stijl.

Waarom is dit model van belang?

Net als de andere modellen die we gebruiken bij Stal brengt het 7S-model structuur en focus aan binnen jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan, dat medewerkers voelen wat werken voor jouw bedrijf inhoudt en dat klanten dat zodoende ook ervaren. Het stabiliseert je werkwijze en de beeldvorming die je uitdraagt naar buiten toe.

Wij helpen je zoeken

Als je zelf diep in je organisatie zit is het soms lastig om te zoeken naar de verbindende gedeelde waarde. Stal helpt je daarom graag! Als outsiderslooking in is het vaak makkelijker om te analyseren waar het al goed gaat en waar nog niet. Dus wil jij ook een eenduidige organisatie, die naar binnen toe hetzelfde uitstraalt als naar buiten? Neem dan contact met ons op.