Door op "accepteren" te klikken ga je ermee akkoord dat je cookies worden opgeslagen. Dit optimaliseert jouw ervaring, de site analyse en onze marketing doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie
28
August
2023

North star metric

Wil je dat jouw bedrijf groeit? Dan is een sterke North Star Metric onmisbaar. Het is de heilige graal die je nodig hebt om jouw groeidoelstellingen te bereiken. Maar wat is zo'n North Star Metric eigenlijk? En waarom is het zo waardevol? Wij leggen het uit.

Wat is een North Star Metric?

Een North Star Metric (NSM) is dé meetbare magische formule die dient als groeikompas voor jouw bedrijf. Het is het getal dat de missie van jouw bedrijf meetbaar maakt.

Neem bijvoorbeeld Spotify. De NSM van Spotify is ‘time spent listening’. Alles wat Spotify doet staat in het teken van dat doel: zorgen dat gebruikers zo veel mogelijk tijd via hun app muziek of podcasts luistert. Of je nu een app-developer bent, de planning regelt of de lunch verzorgt; alle onderdelen en collega’s van Spotify dragen bij aan dat ene doel. En het mooie is, deze groei kan eeuwig doorgaan. Het getal gaat logischerwijs namelijk nooit naar beneden. Hoe motiverend is dat?

Waarom is de North Star Metric belangrijk?

Simpel: het is hét groeikompas die de missie van jouw bedrijf vertegenwoordigd. Als het getal hard stijgt, doe je het goed. Stagneert de stijging? Dan is het tijd om de zeilen bij te stellen. Met andere woorden: wanneer jouw North Star Metric de lucht in schiet, groeit jouw bedrijf als kool.

Creëer de meetlat voor jouw bedrijf met Stal

Bij Stal zijn wij de go-to experts als het gaat om het definiëren van jouw NSM. Wij formuleren meetpunten waarmee je kan controleren of de koers die je vaart bijdraagt aan een stijging van de North Star Metric. Stel de NSM is ‘Aantal afgeleverde pakketjes zonder klachten’, dan zou zo’n meetpunt kunnen zijn hoeveel pakketten er op tijd bezorgd worden. Want een pakket dat te laat komt kan zorgen  voor een klacht. Snap je hem?

Wil jij ook ervaren wat de voordelen van de North StarMetric zijn en ontdekken hoe Stal jou kan helpen groeien? Neem dan contact met ons op.